جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

شیخ حسن الصفار از روحانیون سرشناس عربستان گفت: بر خلاف این که تونس در سال های گذشته در معرض حمله غربزدگی بوده، مردم این کشور در اولین انتخابات آزاد ثابت کردند که انتخاب آنها اسلام است. همانند آنچه که پس از انقلاب اسلامی در ایران و در عراق پس از سقوط نظام بعثی اتفاق افتاد.

به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، وی در جمع شیعیان در شهر قطیف در شرق عربستان اظهار امیدواری کرد که مسلمانان تونس و مصر و لیبی الگوهایی از حکومت متناسب با این روزگار را به امت اسلامی و جهان معرفی کنند.

شیخ حسن الصفار افزود: استقبال وسیع مردمی در انتخابات تونس، مسؤولیت سنگینی را بر عهده اسلام گراهای پیروز در انتخابات گذاشته تا بتوانند انتظارات مردم خود را برآورده سازند.

وی گفت: امت اسلام در این مرحله با یک چالش بزرگ و مهم روبرو است و آن عبارت است از ارائه یک الگوی حکومتی اسلامی شرقی که متناسب با شرایط روزگار باشد و بتواند پاسخگوی چالش ها و مشکلات روز جامعه باشد.

شیخ صفار در این راستا از افکار و دیدگاه های اسلامی که توسط جنبش نهضت تونس ارائه شده تجلیل کرد.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد که حرکت این نهضت با اتکا به اسلام معتدل و میانه رو ادامه یابد تا بتواند میان منافع امت و شرایط روز جمع کند.

وی افزود: بر خلاف این که تونس در سال های گذشته در معرض حمله غربزدگی بوده، مردم این کشور در اولین انتخابات آزاد ثابت کردند که انتخاب آنها اسلام است. همانند آنچه که پس از انقلاب اسلامی در ایران و در عراق پس از سقوط نظام بعثی اتفاق افتاد.

شیخ صفار این حرکت مردم تونس را تاکیدی بر این مطلب دانست که ملت های اسلامی هویت خود را با هیچ هویت دیگری عوض نمی­کنند.

وی در ادامه گفت: در میان مردم دو نوع فهم دینی وجود دارد، اندیشه سلفی که می­خواهد گذشته را از لحاظ نوع اداره حکومت و جامعه تکرار کند و یک فهم دوم که خواستار اجتهاد و پذیرفتن شرایط روز و دگرگونی های روزگار است.

این روحانی عربستانی ابراز داشت: تجربه گذشتگان ما یک تجربه بشری بوده که از خطا و اشتباه در امان نیست و ما مجبور نیستیم از آن پیروی کنیم و خود را از اجتهاد محروم کنیم کما اینکه خود آنها هم اجتهاد می­کرده اند.

وی افزود: امروزه شرایط و اوضاع امت فرق کرده و ما باید از تجارب انسانی جدید استفاده کنیم.

شیخ حسن الصفار گفت: ما باید متوجه این مساله باشیم که بشریت راه درازی را پیموده و از تجارب ارزشمندی درباره تشکیل نظام های حاکمیت اکثریت و دموکراتیک و انتقال مسالت آمیز قدرت و تفکیک قوا و احترام به حقوق بشر برخوردار است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha